Ebben az összeállításban igyekeztem csokorba szedni mindazon információkat, melyek jelenleg egy munkavédelmet gyakorló ember számára rendelkezésre kell, hogy álljanak, és szüksége lehet azok ismeretére a használat során. Már figyelembe vettem az utóbbi 6-8 év egyéni védőeszköz-előírásokkal szerzett tapasztalataimat, megtoldva a kollégák, barátok véleményével, akik nagyon sokat segítettek és buzdítottak a CD továbbfejlesztésén, frissítésén.

Bár úgy gondolom egyértelmű a gombok jelentése, azért talán nem árt, ha néhány mondatban némi magyarázattal szolgálok a használat tekintetében.

A Jogi szabályozás gomb megjeleníti az egyéni védőeszközökkel kapcsolatos rendelkezéseket és talál iratmintákat, felmérőlapokat is a lap alján.

Az EVE meghatározása gombra kattintva elkezdheti a munkát, és különböző (hasznos) információkon, iratmintákon keresztül meghatározhatja (a régi típusszámokat már nem tartalmazza a rendszer) az adott ártalomhoz, veszélyhez kapcsolható védőeszközt.

Az EVE kiválasztása gomb a konkrét védőeszközök kiválasztási segédletét nyitja meg, melynek használatát az adott oldalon olvashatja. Itt pontos útbaigazítást talál az egyéni védőeszközök jelzéseire és  beazonosítására vonatkozóan.

Az EVE adatbázis gomb alatt a különböző eszközök csoportba foglalt, kidolgozott dokumentumait tekintheti meg. Ezek segítségével lehet egy-egy szakmát, foglalkozást kidolgozni, összerakni. Ha a CD tartalma fel van másolva gépünkre, a fájlok és a mappa tartalmát módosíthatjuk úgy, hogy azt a későbbiekben is használni tudjuk.

Az EVE munkakörök szerint gomb sok-sok szakmára/munkakörre kidolgozott védőeszköz-meghatározást tartalmaz, melyet mindenki saját felelősségére használhat fel, hiszen ez a tevékenység, mint munkavédelmi szakfeladat, mindenképpen egy előzetes felméréshez, kockázatelemzéshez kapcsolódik a pontos és szakszerű munka érdekében!